מערך התזונה והמטבח

הטיפול התזונתי מהווה חלק בלתי נפרד מהטיפול במחלות כרוניות, מחלות מטבוליות, מצבי טראומה ומצבי תת תזונה הנלווים אליהם, בעיקר בקרב אוכלוסיית הקשישים. מטרתו לשפר ו/או לשמר את מצבו התזונתי של המאושפז. מצב תזונתי תקין מאפשר תגובה מיטבית לטיפול וקיצור זמן אשפוז.

היחידה לתזונה במרכז הרפואי הרצוג מעניקה יעוץ וטיפול תזונתי, המותאמים אישית לחולים המאושפזים במחלקות השונות. הדיאטניות מהוות חלק מהצוות הרב מקצועי במחלקה, מקיימות קשר יום יומי עם הצוות הרפואי והסיעודי, ועומדות לרשות החולים ובני משפחותיהם במתן מידע והדרכה בכל הנוגע לתזונה.

צוות הדיאטניות מונה שבע דיאטניות מנוסות בעלות תואר בתזונה קלינית ורישיון של משרד הבריאות.

 

עבודת הדיאטניות כוללת:

איתור חולים בסיכון תזונתי הערכת מצבו התזונתי של כל מאושפז בעזרת אנמנזה, בדיקות מעבדה, מדדים אנטרופומטרים ורקע רפואי.

טיפול בחולים השונים על ידי תמיכה תזונתית מתאימה.

מעקב שוטף אחר כלל החולים במיוחד חולים במצב תזונתי ירוד או בסיכון להתדרדרות, במטרה להעריך את יעילות הטיפול התזונתי ולשנות אותו בהתאם לנדרש.

הדרכה וייעוץ למטופל ולבני משפחתו, בזמן האשפוז ולפני השחרור.

 

הדיאטניות בשיתוף צוות המטבח דואגים לתפריט עשיר ומגוון, העומד בנוהלי משרד הבריאות. התפריט מותאם לכל חולה על פי צרכיו המיוחדים ויכולתו הפיסית, והוא מוגש בארבעה מרקמים שונים:

  • רגיל (מכיל את כלל המזונות)
  • רך (כל מה שניתן לחתוך במזלג, ללעוס בקלות גם ללא שיניים)
  • מחיתי (כל מה שניתן למעוך במזלג למחית)
  • טחון (מזונות במרקם חלק או טחון) 

לכל מטופל תפריט אישי שנבנה לפי העדפותיו ומספק לו את כל צרכיו התזונתיים.

לחולים המוזנים דרך צינור הזנה, קובעת הדיאטנית בהתאם למצבו הרפואי ולצרכי המטופל את סוג ההזנה, המינון והקצב שיינתן.

מעבר לעבודה השוטפת, הדיאטניות מדריכות את הצוותים המטפלים ומשתתפות בהנחיית קורסים בבית החולים.

עבור לתוכן העמוד