מחקר של פרופ' הרסקו-לוי זכה לכיסוי בעמ' השער של העיתון
Journal of Biological Psychiatry

1/01/2016
מחקר של פרופ הרסקו
מחקר שערך לאחרונה פרופ' אוריאל הרסקו-לוי, מנהל אגף פסיכיאטריה, זכה לכיסוי בעמוד השער של כתב העת Journal of Biological Psychiatry . המחקר: “Clinical and Electrophysiological Effects of D-Serine in a Schizophrenia Patient Positive for Anti-N-Methyl-D-Aspartate Receptor Bodies”  מצביע על כך שלחלק מהחולים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה, יש נוגדנים עצמיים נגד קולטני ה-NMDA  וש-D-serine , המפעיל את קולטני ה-NMDA, יכול לשפר את הסטטוס הקליני של מטופלים אלה.מחקר אחר של פרופ' הרסקו , אושר ונרשם כפטנט ע"ש המרכז הרפואי הרצוג באיחוד האירופי, בארה"ב, בקנדה ובישראל. פרופ' הרסקו-לוי, בשיתוף פרופ' דניאל ג'אביט מאוניברסיטת קולומביה, הגיע במהלך מחקריו לפריצת דרך חשובה בטיפול במחלות המתאפיינות בהפרעות בתנועה כגון פרקינסון והאנטינגטון. גילוי זה, המתמקד במודולציה של המערכת הגלוטמטרגית ע"י חומצות אמינו וחומרים עם אפקטים דומים, אושר כפטנט לטיפול במחלת פרקינסון.

עבור לתוכן העמוד