"יש בהרצוג אווירה מיוחדת של קהילה אחת"
דברי אריאל צ'יינין, סטודנטית מתכנית JInternship שעבדה חודשיים במרכז הרפואי הרצוג

20/09/2015

יש בהרצוג אווירה מיוחדת של קהילה אחת
ב-2009, כשחגגה אריאל צ'יינין את בת המצווה שלה בניו יורק, ארה"ב, פעלה לגיוס תרומות למרכז הרפואי הרצוג. בקיץ 2015, הגיעה במסגרת תוכנית JInternship, לעבוד במשך חודשיים במחלקת יח"צ ודוברות במרכז הרפואי. תכנית JInternship מיועדת לצעירים יהודים מכל העולם, הבאים לחוות את ישראל בדרך "אחרת": ללמוד יהדות, לסייר בארץ ולהתמחות בסביבת עבודה ישראלית.

"זהו ביקורי הראשון בישראל", כותבת אריאל, "ולא ידעתי לקראת מה אני הולכת. הורי עודדו אותי לעשות זאת על מנת להתחבר להיסטוריה היהודית, לשורשים שלי ולבני משפחתי החיים כאן.

הכרתי בתי"ח רבים בארה"ב – אבי הוא רדיולוג – אולם מה שמצאתי כאן, בהרצוג, היה משהו שונה, מרכז רפואי בולט ומיוחד מאד. המרכז הרפואי הרצוג הוא עמותה ללא כוונת רווח, המעניקה שירות וטיפול למאושפזים שלעיתים קרובות אינם יכולים לקבל סוג טיפול כזה במקום אחר, והכל תוך שמירה על כבוד האדם. מרכז רפואי שקרנות שונות ותורמים תומכים בו, בזכות הצלחותיו ויכולתו לטפל בחולים ברמה גבוהה כל כך.

כמרכז רפואי המתמקד בטיפול באוכלוסייה מבוגרת, רגשה אותי מאד מחלקת הנשמה - ילדים. זוהי מחלקה בין היחידות בישראל, בה מקבלים הילדים תשומת לב רבה ואהבה, לומדים בבי"ס ואפילו חוגגים בר מצווה.

מעבר לכל העבודה הנפלאה, נהניתי לחוש כאן אווירה מיוחדת של קהילה אחת בה כולם חברים של כולם.

הזמן עבר מהר והיה נפלא לעבוד אתכם. תודה רבה על ההזדמנות שנתתם לי לתרום למרכז הרפואי.

כל טוב לכולכם,

אריאל צ'יינין, ניו יורק, ארה"ב"

עבור לתוכן העמוד