כנס עמותת הדיאטנים "עתיד" סרקופניה– איך אוכלים את זה?

14/10/2015
בכפר המכביה כנס
30%-10% מהקשישים התשושים בקהילה, 40% מהמאושפזים במחלקות שיקום וכ- 46% מהמאושפזים במחלקות גריאטריות (אשפוז אקוטי
( סובלים מסרקופניה– ירידה תלוית גיל במסת השריר.
מה גורם לירידה במסת השריר בגיל מבוגר וכיצד ניתן למנוע זאת ולטפל בבעיה? בשאלה זו דנה מיכל קרייטר, מנהלת שירותי התזונה במרכז הרפואי הרצוג, בהרצאתה בכנס השנתי של עמותת הדיאטנים – "עתיד". בכנס שנערך ב-14.10.15 בכפר המכבייה בהשתתפות כ-600 דיאטנים, שימשה מיכל קרייטר גם כיו"ר מושב "התינגודת האנבולית – כשקלוריות וחלבון נוגעים בתקרת הזכוכית".

המרכיב העיקרי המשתתף בבניית השריר הוא החלבון. אחת הסיבות לסרקופניה היא: התינגודת האנאבולית – ירידה בתהליך בניית השריר לאחר ארוחה, המאפיינת קשישים, חולים הנמצאים בחוסר פעילות, ועשויה לנבוע ממחלות כרוניות או אקוטיות. מיכל קרייטר: "ממחקרים שונים עולה כי על מנת לשפר בגיל המבוגר את בניית חלבוני השריר, חשוב לאכול מדי יום ארוחות עשירות בחלבון מן החי (שלוש פעמים ביום כ-30 גר' חלבון בארוחה), זאת במקביל לפעילות גופנית (תרגילי התנגדות). תוספי אומגה 3 ו-3 גר' לאוצין בין הארוחות, יגבירו גם הם את יכולת בניית השריר".

עבור לתוכן העמוד